vrijdag 9 maart 2012

Sockstop, organizer en een vraag

De sokken die ik heb gebreid en gevilt in de wasmachine, waren veel te groot geworden. Ik heb ze nog eens gewassen op 60 graden, nu met tennisballen i.p.v. handdoeken. En.... ze passen :-)! Vandaag heb ik ze nog behandeld met Sockstop, een soort anti-slip in een flesje. Je doet een kartonnetje in de slof tegen doordrukken en dan kun je de sloffen aan de onderkant beschilderen met wat je maar leuk vindt. Ik heb nu gekozen voor organische vormen, omdat ik die ook nog met wol op de bovenkant wil prikken om de sloffen te versieren. (Wordt vervolgd).
In het blad Handmade Kultur (duits DIY-tijdschrift) stond hoe je een organizer kan maken van een dikke ordner. Ik had alle spulletjes nog in mijn keldertje en heb heb ook zo'n planner gemaakt van een oude ordner. Lap stof knippen, fiberfill erachter geplakt met spuitlijm, linten erop gespeld en genaaid, randen omgezoomd en het geheel op de binnenzijde van de bovenkant en de rug geplakt. Gaten boven in de hoeken gemaakt en zeilogen erin om het geheel op te hangen en klaar. Daarna heb ik een weekkalender op de pc gemaakt en een aantal keren uitgeprint. Toen ik de bladen (met 2 gaatjes) in de ornder wilde hangen, stuitte ik op een probleem: deze ordner heeft 3 ringen i.p.v. 2! De blaadjes passen er dus éigenlijk niet in. Beetje duwen en prutsen, dan lukt het wel ;). Tussen de linten kun je papiertjes e.d. bewaren. Grotere brieven hang ik achter de kalender. Ondertussen heb ik een nieuwe ordner gekocht, deze keer met 2 ringen en ga ik er nog 1 maken. Deze keer komt er nog een plaatje blik achter, dan kan ik er ook nog magneten op doen.
Verder heb ik nog een vraag: Ik heb nog een heel roze vlak rechts boven in mijn Blog. Weet iemand hoe ik dat kan veranderen? Moet ik dat een andere foto erin zetten of zo?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten